E-Commerce and Supply Chain Management

Topics: Supply chain management, Supply chain, Outsourcing Pages: 5 (683 words) Published: June 27, 2013
Chapter 4 Web Quiz: E-Commerce and Supply Chain Management

1. Which of the following typically represent the beginning of a supply chain? a) Wholesalers
b) Retailers
c) Manufacturers
d) External suppliers
e) Inspectors

Ans: d
Link to: What is a Supply Chain
Difficulty: easy

2. Which term refers to inaccurate or distorted demand information created in the supply chain? a) Battle axe effect
b) Cobra effect
c) Bullwhip effect
d) Lasso effect
e) Whirlpool effect

Ans: c
Link to: The Bullwhip Effect
Difficulty: easy

Short Answer

3. Insourcing incurs a fixed cost of $1000 and a $5 variable cost. Outsourcing incurs a fixed cost of $2000 and a $2 variable cost. What is the indifference point?

Ans: 333 units (Q* = (FCMake FCBuy) / (VCBuy VCMake) = ($2000 - $1000)/($5 - $2) = 333) Link to: SCM Across The Organization
Difficulty: moderate

Multiple Choice

4. In the affiliate revenue model, companies receive a referral fee for: a) providing advertising space on their web site
b) selling customer information to others
c) executing a transaction
d) directing business to an “affiliate”
e) monthly subscription charges

Ans: d
Link to: Major Issues Affecting Supply Chain Management
Difficulty: moderate

5. According to the test, the larger cargo ships created the negative result of? a) increased per pound shipping charges
b) increased CO2 emissions
c) decreased operating costs
d) longer port times
e) increased in transition times

Ans: d
Link to: Major Issues Affecting Supply Chain Management
Difficulty: moderate

6. Which of the following does the text NOT identify as an internet regulatory issue or concern? a) taxation
b) bandwidth
c) copyright infringement
d) censorship
e) public safety

Ans: b
Link to: Major Issues Affecting Supply Chain Management
Difficulty: moderate

7. From the text, leveraging core competencies is about
a) sharing knowledge
b) employing the highest knowledge worker
c) correctly outsourcing a function
d) developing new educational opportunities
e) installing new IT systems

Ans: A
Link to: sourcing issues
Difficulty: moderate

8. Services offered by the warehouses can improve customer service by a) stock piling more parts
b) reducing the number of parts in inventory
c) locating ‘off shore” to reduce costs
d) moving goods closer to the customer
e) using TL size loads only

Ans: d
Link to: Supply Chain Distribution
Difficulty: hard

9. What is the common term for a process of developing a long-term relationship with a supplier based on mutual trust, shared vision, shared information, and shared risks? a) Marrying
b) Cohabitating
c) Sharing
d) Partnering
e) Diversifying

Ans: d
Link to: The Role of Purchasing
Difficulty: easy

10. What does the textbook define as the three most critical factors in successful partnering? a) Impact, mission, vision
b) Impact, intimacy, vision
c) Contracting, mission, vision
d) Contracting, intimacy, mission
e) Contracting, impact, intimacy

Ans: b
Link to: The Role of Purchasing
Difficulty: moderate

11. The discussion in the textbook implies that information sharing has shifted power in the supply chain the most to which group? a) Suppliers
b) Manufacturers
c) Distributors
d) Retailers
e) Individual consumers

Ans: e
Link to: Supply Chain Distribution
Difficulty: Hard

12. What type of warehouse is used for long-term storage?
a) Customized
b) Strategic
c) General
d) Distribution
e) Tactical

Ans: c
Link to: Supply Chain Distribution
Difficulty: easy

13. What is the process whereby shipments are transferred directly from inbound trailers to outbound trailers? a) crossdocking
b) directdocking
c) nodocking
d) simuldocking
e) transferdocking

Ans: a
Link to: Supply Chain Distribution
Difficulty: easy

14. Which of the following is not an argument in favor of having a single supplier? a)...
Continue Reading

Please join StudyMode to read the full document

You May Also Find These Documents Helpful

  • SUPPLY CHAIN MANAGEMENT Essay
  • Supply Chain Management Essay
  • Essay on Supply Chain Management
  • Essay on supply chain management of Walmart
  • Essay about Sustainable Supply Chain Management
  • Essay on supply chain management
  • Supply chain Management Essay
  • Supply Chain Management revised Essay

Become a StudyMode Member

Sign Up - It's Free